OMSE förarna tvåa och fyra i Sverige.

En rekordstor publik på 34 900 åskådare närvarade vid legendariska Volkswagen World RX i Sverige som utan tvekan är det mest kända rallycross evenemanget i världen. Tusentals bilar kantade banan, vilket betydde att det var fullsatt.
Rallycross är enormt populär i Sverige: det var den första av de nordiska länderna att anamma sporten redan 1973.

Ford Olsbergs MSE utökade framgångsrikt sin ledning i toppen av lagtävlingen. Efter att lagkamraterna Andreas Bakkerud och Reinis Nitiss var tvåa och fyra med sina Ford Fiesta Supercars. Bakkerud hade en problemfylld dag på lördagen, men en topp tre tid vid söndagens öppning säkrade en plats i semifinalerna. Bakkerud slutade tvåa efter Sebastian Ekriksson i sin semi och en fartfylld final såg Ford Olsbergs MSE föraren sluta på andra plats.

"Det var ett otroligt race - helt otroligt”, förklarade Bakkerud, som dalar till tredje plats i den totala förarställningen efter att ha förlorat poäng under heaten. "Jag satsade så hårt i finalen, förmodligen kan jag inte åka fortare, men Mattias körde så bra. På varv tre fick jag en punktering, men sedan såg jag att Petter och Sebastian hade punkteringar och då började jag verkligen satsa. Detta är min fjärde pallplats i år så jag är ganska nöjd. "

Bakkeruds lagkamrat Reinis Nitiss slutade fyra i helgen och är fortfarande den enda förare som nått semifinal vid varje tävling.. Den 18-årige Lettiska sitter nu nio poäng före Solberg i ställningar.

Förmodligen den mest imponerande prestationen under helgen gjordes av den 21-årige svensken Sebastian Eriksson, som var gäst förare för Ford Olsbergs MSE. Sebastian som normalt tävblar i SM serien, gjorde nu sin internationella debut i Ford Fiesta Supercar och ut gjorde ett hot mot toppförarna från början. Eriksson vann sin semifinal och verkade klar för en pallplats efter att ha tagit Monster Energy Super Charge Award. En punktering och fjädrings skador på hans Supercar stoppas Erikssons satsning och han slutade sexa.

Flerfalldige Junior Rallycross mästaren Kevin Hansen missade sin andra RX Lites Cup seger i rad efter en slutvarvs kamp med serieledaren Kevin Eriksson som förpassade den 16-årige svensken tillbaka till andra plats. Tredje plats gick till svenske Touring Car föraren Richard Göransson. Kevin Eriksson fortsätter att leda RX Lites Cup, 19 poäng före Göransson.