Information om Supercar Lites Rallycross 2014 i Sverige..

Serien
 Serien kommer att bestå av minst 6 deltävlingar varav 4 st kommer att gå tillsammans med banracing på delvis ombyggda traditionella racingbanor typ Mantorp och Ring Knutstorp. Resterande två tävlingar kommer att gå på klassiska rallycrossbanor.
 Tävlingskalender är inte satt ännu men det jobbas intensivt med att boka banor samt att hitta lämpliga datum. Målsättning att STCC rallycrossen inte ska kollidera med rallycross EM och VM.
 Preliminär kostnad för att delta i hela serien är 32,700:-. (5,450kr/tävling)
 Serien har SM status både vad gäller Supercar och Supercar Lites.
 När tävlingarna går ihop med STCC kommer troligtvis Rallycrossen att ligga på fredag och lördag eftermiddag. Banracing på förmiddagen.
 Serien kommer att följa samma format som det nya reglementet i EM och VM för Supercars. Rallycrossutskottet arbetar för närvarande med det Svenska reglementet och det kommer att presenteras inom kort.

Media
 STCC har egen medieansvarig (Joakim Tärnström) som bl.a. skickar ut pressreleaser till lokal och rikspress. Han ser också till att lokal press på respektive förares hemort får pressreleaser mm.
 STCC är promotor för serien och mycket information kommer att spridas vi deras kanaler och hemsida.
 Joakim kommer att skicka ut ett material senare denna vecka som beskriver hur STCC jobbar och vad STCC har att erbjuda team och förare.
 Målsättning att det blir TV sändning från varje tävling. Muntlig överenskommelse finns och förhandlingar pågår om skriftlig överenskommelse. Förmodligen blir det eftersändning i form av ett magasin på söndag eftermiddag/kväll.

Bilen specifikation enligt faktablad.

Finansiering
 Grundpris för komplett bil är 1,275,000kr. På de första 10 köpta bilarna lämnas en rabatt på 50,000kr/bil. För order tecknade innan 1 december lämnas en extra rabatt på 25,000 kr som kan användas för köp av t.ex. fälgar och reservdelar. Alla priser ovan är exkl. 25 % moms.
 Leveranstiden är normalt 4-6 veckor. För närvarande finns bilar för omgående leverans.
 Klassen är entypsbil där prestandadelar kommer att vara plomberade.
 Det kommer så småningom finnas flera olika bilmodeller som karosser.
 För finansiering av bilköpet kan Wasa Kredit hjälpa till. I bifogad bilaga finns affärsförslag från Wasa Kredit.
 Kontaktperson på Wasa Kredit är Ulf Häger.

E-mail ulf.hager@wasakredit.se Tel. arb. +4686353867 mob. +46705457010

Drift av bil
 På varje deltävling kommer en reservdelslager att finnas på plats. Innebär att teamen inte behöver något stort reservdelslager själva.
 Teknisk support från OMSE kommer att finnas på varje deltävling.
 Prislista på reservdelar för säsongen 2014 kommer att distribueras senast 1 december 2013.
 Om motorn sköts enligt föreskriven skötselinstruktion garanteras 15h/motor (ca.1500km). Det är ett utbytessystem på motorerna som innebär att man efter 15h lämnar in sin motor till OMSE och erhåller en nyrenoverade motor i retur. På denna motor har man ytterligare 15h. Kostnad vid motorbyte enligt ovan 90,000-100,000kr. Målsättning att kunna garantera längre drifttid efter kontroll av ett antal motorer som uppnått 15h. (15h motsvarar ungefär 2-3 säsonger beroende på hur mycket som testas.)
 Transmissionen är dimensionerad för dubbla effekten och dubbla momentet mot vad motorn ger.
 Däck och fälgar kommer att vara av enhetstyp. Motegi 8x17 fälgar Yokohama specialgjorda rallycrossdäck.
 Bränsle idag Shell V-Power men kan bli ett annat enhetsbränsle framöver.

Övrigt
 Det arbetas för att kunna erbjuda de tävlande prispengar men inget är klart i dagsläget. Vad som redan nu är klart är att vinnaren av STCC Supercar Lites 2014 vinner en tävling i en Supercar. Tvåan och trean får en test i Supercar. (Villkoret för dessa priser är att serien minst omfattat 10 deltagande ekipage).
 Beroende på intresse så är det planerat att genomföra en eller två vintertävlingar under februari-mars 2014. Orter som diskuterats är Åre och Sälen. Mer information om detta kommer när detaljerna är klara.

Vi ser med tillförsikt fram emot ett spännande 2014
Vi kommer löpande att hålla er uppdaterade så fort ny information finns tillgänglig.
Har ni frågor eller vill komma i kontakt med oss så är det enklast på e-mail: info@omse.se.
Olsbergs MSE AB
Andreas Eriksson och Jan-Erik Steen